haghgoo-logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

نکات قابل توجه در رژیم غذایی مبتلایان به اندومتریوز
قبل از این که شما (به عنوان یک فرد مبتلا به اندومتریوز) بخواهید تغییراتی در رژیم غذایی و مکمل‌های مصرفی روزانه ‌تان ایجاد نمایید، نکات مهمی را باید در نظر داشته باشید.:
به خاطر داشته باشید که هیچ غذا و برنامه غذایی موجب درمان و علاج اندومتریوز نمی ‌شود. استروژن (هورمون زنانه) مسئول اصلی ایجاد کننده مشکلات موجود در یک فرد مبتلا به اندومتریوز می ‌باشد. به همان اندازه ای که سیستم ایمنی ضعیف در ایجاد اندومتریوز نقش دارد، مقدار بالای استروژن در بدن نیز مسئول خیلی از علائم حاصله از این بیماری است.
مهم نیست که چه دلیلی عامل اصلی ایجاد این مشکلات است، بلکه آنچه اهمیت دارد این است که شما با اجرای یک برنامه غذایی منظم ، به سطحی از سلامتی دست پیدا کنید که بتواند:
1:هورمون‌های تان را تنظیم نماید،
از سیستم ایمنی‌ تان به نحو احسن نگهداری کنید،:2
اندومتریوز را در شما کنترل نماید.3:
غذاهایی که در اندومتریوز باید کم مصرف شوند
بعضی غذاها در رژیم غذایی شما باید حذف یا کم مصرف شوند، از جمله مصرف غذاهایی که موجب افزایش “پروستا‌گلاندین‌ها” می ‌شوند، باید محدود شود، زیرا پروستاگلاندین‌ها موجب تحریک ترشح استروژن می‌ شوند. البته به خاطر داشته باشید که همه پروستاگلندین‌ها بد ، علائم اندومتریوز را تسکین می ‌دهد.
مصرف غذاهایی مانند کافئین ،فراورده های لبنی شکر،نمک ،چربی ها باید محدود شود زیرا این غذاها باعث کاهش یا توقف عملکرد صحیح کبد می شوند.کبد عضو اصلی تنظیم هورمون ها و ویتامین های گروه ب در بدن است که به کاهش سطح استروژن کمک می کند.
کاهش مصرف گوشت قرمز و فرآورده های گوشتی نیز یک راه موثر برای کنترل این اندومترویز است

خیلی تاکید می شود که به جای گوشت قرمز ازفرآورده های سویا مانند توفو و میزو و غذاهایی که غنی از فیبر هستند استفاده شوند.
با توجه به اینکه فرآورده‌های سویا غنی از فیبر هستند و عناصری دارند که میزان استروژن را در بدن کنترل می‌ کنند، می ‌توانند موجب کاهش دردهای ناشی از خروج مدفوع ( اگر اندومتریوز در این نواحی تاثیر گذاشته باشد) شوند..
غذاهای مفید در اندومتریوز
غذاهایی که دارای ویتامین‌های گروه ب هستند ، مانند ماهی و برنج و ماکارونی،نان ها و غلات سبوس دار و سبزیجات برگ سبز را در برنامه غذایی روزانه تان مصرف نمایید. ویتامین های گروه ب مقدار استروژن را در بدن کنترل می کنند و به کاهش علائم اندومتریوز کمک می کنند، لذا به کنترل کننده سطح استروژن معروفند.علاوه بر ویتامین های گروه ب مخصوصا ب1،ب2،ب6 از عود مجدد اندومتریوز جلوگیری می کنند.

آنتی اکسیدان هایی مانن بتا کاروتن ،سلنیوم،ویتامین C و E به همان میزانی که در کاهش گرفتگی عضلات و خون ریزی در قاعدگی مفید و کارآمد هستند ،در ارتقای سیستم ایمنی بدن نیز موثر میباشند.
هنگامی که این آنتی اکسیدان‌ها در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند، می‌ توانند به کنترل اندومتریوز و دردهای ناشی از آن کمک کنند.
منابع خوب آنتی اکسیدان‌ ها شامل اسفناج ،کلم بر.کلی،کرفس،خیار،بادام وروغن گل آفتاب گردان و روغن گل رنگ هستند.

بنابراین با ایجاد این تغییرات ساده در رژیم غذایی روزانه‌ تان، می ‌توانید به بهبود اندومتریوز کمک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *