haghgoo-logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

از چه زمانی در بارداری مصرف آهن مورد نیاز است؟
به هر حال تجویز مکمل آهن و فولات در همه حاملگی‌ها توصیه می‌شود.
مکمل آهن و روی در بارداری:
مکمل آهن:
در دوران بارداری نیاز به آهن افزایش می‌یابد و این می‌تواند به دلیل افزایش حجم خون مادر و نیاز جنین برای ساخت گلبو‌های قرمز خون باشد.
از آن جا که نیاز به آهن در 4 ماه اول حاملگی کم است، در این مدت تجویز قرص آهن ضرورتی ندارد. مصرف نکردن قرص آهن در دوران سه ماه‌ی اول حاملگی، از تهوع و استفراغ شدید که در این دوران شایع است، جلوگیری می‌کند، زیرا از عوارض مصرف آهن، تهوع و استفراغ است. اکثر خانم‌ها در طول 3 ماه‌ی اول بارداری دچار تهوع می‌شوند و اگر آهن را به صورت مکمل دریافت کنند، این حالت تشدید می‌شود.
مصرف آهن در موقع خواب یا در وسط غذا، احتمال بروز علائم سوء هاضمه را به حداقل می‌رساند. البته یک نگرانی که وجود دارد، مربوط به خانم‌هایی است که ذخیره‌ی مناسبی از آهن دارند(نیاز به قرص آهن ندارند) و ممکن است به علت دریافت زیاد آهن دچار سوزش معده، اسهال یا یبوست و گرفتگی عضلات شوند. البته مکانسیم دفاعی بدن در این موارد کمک می‌کند و در کسانی که به آهن اضافی نیاز ندارند، مقداری از آهن اضافی توسط روده جذب نمی‌شود.
اگر خانم بارداری دچار یکی از عوارض دریافت زیاد آهن شود، ممکن است میزان آهن مصرفی وی بیش از 30 میلی‌گرم در روز باشد یا نیازی به دریافت مکمل آهن نداشته باشد.
برای خانم‌هایی که چند قلو زایی دارند یا دچار کم خونی ناشی از فقر آهن هستند، مصرف روزانه‌ی بیش از 30 میلی‌گرم آهن ضروری است و این مقدار در حدود 120-60 میلی گرم توصیه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *